Цей день в календарі

2020-05-22

/Files/images/35345.jpg

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття

Збереження біологічного різноманіття живих видів – одна з головних завдань людства. Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в 1995 році.

Біологічна різноманітність — це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з лиця Землі тварини і ліси. Багато в чому, виною тому — активна діяльність людини.

Одним із способів боротьби за збереження різноманітності життя на нашій планеті є охорона рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин, а також дбайливе ставлення до природи. Щорічно Генеральний секретар ООН готує послання до широкої громадськості з нагоди Міжнародного дня біологічного різноманіття. А саме свято проходить кожен рік під певною темою. Цьогорічною темою є гасло “Наші рішення – в природі”, яке підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою. У реаліях, коли людство вимушене переглянути своє ставлення до навколишнього природного середовища, одне є зрозумілим: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком

2020 рік - це рік випробувань, роздумів, можливостей та рішень. Від кожного з нас очікується, що ми будемо «будуватись краще», використовуючи цей час для підвищення стійкості націй та громад, коли ми подолаємсо пандемію.

Більше дізнатися про біологічну різноманітність ви зможете за такими посиланнями:

Чому біорізноманіття настільки важливе: https://www.youtube.com/watch?v=6mXm9tEFeEI
Збереження біорізноманіття. Охорона біосфери. Біологія: https://www.youtube.com/watch?v=txoEb4jLnTE

Біорізноманіття та зникнення видів: https://www.youtube.com/watch?v=5bPS-Kprt-E


Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi